עוגת תפוחים

כשאסף היה קטן טיפלה בו ג'אנין, שדיברה רק אנגלית והכינה כל מיני מאכלים מוצלחים.
עוגת התפוחים של ג'אנין מככבת במשפחה בגרסאות שונות, זוהי הגרסה המקורית:

חומרים להכנה:
3-5 תפוחים קלופים וחתוכים לקוביות
1 כוס סוכר
1 כוס קמח
2 כפיות אבקת אפיה
2 כפיות תמצית וניל
3/4 כוס שמן
2 ביצים
קינמון

הכנה:
– לשמן תבנית.
– לשים את חתיכות התפוחים באופן שווה בתבנית.
– לפזר קינמון בלבד מעל התפוחים.
– לערבב את כל חומרי הבצק בקערה.
– לשפוך את התערובת על התפוחים.
– לפזר למעלה קינמון וסוכר.
לאפות בחום בינוני ^180 למשך 30-40 דקות.

כמו כל מאפה ביתי גם העוגה הזו עודכנה בגרסאות מאוחרות יותר.
הגירסה של נועה:
תפוחים חמוצים 5-7, יותר תפוחים = יותר טעים. אפשר להוסיף מעט צימוקים.
לתערובת הבצק לשנות רק רכיבים אלו:
3/4 כוס סוכר
1/2 כוס שמן + 1/4 כוס מים
1 כוס קמח מלא או 1/2 קמח מלא ו-1/2 נבט חיטה.
כל השאר אותו הדבר.