מתכון לממרח שוקולד שמתאים לילדים כי אפשר לשים על לחם, עוגה או סתם לאכול אותו ככה במקום שוקולד השחר (למרות שהמכורים יעידו שאין כמו שוקולד השחר, אז סליחה למכורים).
חומרים של המתכון המקורי:
200 ג' מרגרינה
1 כוס סוכר.
1/2 כוס אבקת קקאו
1 כפית נס קפה
וניל / קוניאק / רום
1 כף מים
2 ביצים
הכנה:
מלבד הביצים לערבב הכל ולהמס במיקרו או בבישול על אש קטנה.
להוריד מהאש שיתקרר קצת.
להקציף מעט את הביצים ולהוסיף לתערובת השוקולד בעירבוב מתמיד.
מקצה שיפורים:
במקום מרגרינה – חמאה.
במקום קקאו – חרובים, ואז לשים יותר נס-קפה.
אפשר להוריד ביצה אחת, אם רוצים לחסוך.
אפשר להוסיף שמנת מתוקה לפי הטעם.